LOKE

LOKE

fredag 11 mars 2011

En epok går i graven...Nu ger jag upp!
I nästan sex år har jag närt min dröm, att få ha ett Fleischmannmuseum!
Det har varit en fantastisk tid på många sätt!
Underbara möten med likasinnade, så kallade "tågnördar"...

Tack ni alla!!
Jaha, och nu då? Vad har hänt?Ja, jag har helt enkelt inte råd längre... (inte ork heller)

Lokaler som ska hyras, el som tillkommer, som jag tidigare bloggat om. Stora kostnader som inte ger så mycket tillbaka rent ekonomiskt. Kanske jag har varit för billig med inträdet? För naiv kanske? Jag har sökt sponsorer i Kommunen, men...

Men problemet blev mig övermäktigt i somras med översvämningen som förstörde en del av mina saker, men framförallt så blev lokalen förstörd.

Avlopp och dränering fungerar nästan inte alls, vilket medfört att mögel nu tränger in i väggarna och lukten är nu påtaglig. Avloppsstammar som läcker skitvatten... inte så läckert, ha ha!

Jag har fört en dialog med Ödeshögs Kommun "om att få hyra eller köpa det gamla järnvägsmagasinet", under flera år. Jag har varit beredd att belåna muséet och mitt eget hem för att kunna skapa en miljö för tåg och leksaks intresserade. Jag har investerat i Guidelok, (se tidigare blogg) Jag har presenterat förslag om att köra turister mellan Hästholmen och Ödeshög...

Jag har blivit lovad besked i olika omgångar, skrattretande.. Kanske måste man ha sina rötter i Ödeshög för att "få komma intill"?

Nåja, man kan inte få allt...

Beslutet är taget, jag tar hem "prylarna" under sommaren, och stänger för gott i slutet av Augusti.

Då jag bekostat annons i Tågsommar 2011, så ska jag försöka att klara sommaren, jag kommer att tömma muséet lite i taget, om det är någon som är intresserad av ett besök, så, -Varmt Välkommen!!

Kanske får jag en möjlighet att starta upp i någon annan "stad"?

Muséeintendenten känner sig lite ledsen...

Det ryktas dessutom om skilsmässa mellan mig och kära hustrun, men det är en annan historia...


Inga kommentarer: