LOKE

LOKE

onsdag 5 november 2008

Ett första tecken på sammanslagning…

1960 1950

Efter att modelljärnvägaren GmbH först köpt upp Roco och sedan Fleischmann, ( se inlägg 24/3 08) väntade Fleischmanns och Rocos anhängare på besked om vad som skulle hända med respektive järnvägsfabrikat. Mj GmbH deklarerade dock tidigt att båda fabrikaten skulle kvarstå som egna tillverkare.

Nu har dock ett första tecken på integrering visat sig.
Roco har tillkännagivit att några av deras nyheter inte längre kommer att levereras. Någon officiell anledning har man dock inte angett. Ytterligare en bekräftelse är att ett stort antal av Rocos N-skalemodeller finns som specialerbjudande. En annan underlighet visar sig i ett press- meddelande från Fleischmann där man tillkännager att man ”återlanserar” sin Piccoloskala år 2009. Samma år som Fleischmann Piccolo firar 40-år??!

Den stora nyheten är att Rocos N-skala kommer att integreras med Fleischmann Piccolo och att Rocos N-skala kommer att försvinna från marknaden. Ett välkommet besked för Fleischmann som vill fortsätta att vara marknadsledande i N-skalan. Vi kan bara vänta och se vad som händer på Spielwarenmässan 2009 i Nürnberg. Fleischmann kommer säkerligen att presentera sitt nya sortiment av Piccolo då. Ett sortiment som säkert kommer att bestå både av ”proffs” och ”amatör”- sortiment av modeller.Troligen kommer några av Fleischmanns och/eller Rocos modeller att ha utgått ur sortimentet då många av deras lok och vagnar är likartade.

Ytterligare en intressant fråga blir vilken prisbild Fleischmann kommer att använda på sina ”nya” Piccolo modeller.

Reservation för översättningen…




Inga kommentarer: